2009-06-02 10:49:07• hírek • Szatmár.ro

Gyereknap és avatóünnepségek

Június elsején Kálmándon első alkalommal rendeztek gyereknapi ünnepséget: e mellett többszörös avatást tartottak.

Az új iskolai mellékhelyiséget, a leaszfaltozott másfél kilométeres Nagy utcát és a kormányprogram révén elkészült játszóteret avatták fel hétfőn Kálmándon, nagyszabású ünnepi rendezvény keretében. A tanintézmény WC-jének a felavatása során elhangzott: a községi tanintézményben immár nem csak az oktatás éri el a nyugati szintet, de a felszereltség és az épületek állaga is. Kónya László főtanfelügyelő-helyettes elmondta: van még elég tennivaló más megyebeli településeken ezen a téren.

A játszótér melletti területen sült a kolbász, a miccs, folyt a sör már akkor, amikor a hivatalosságok a „második helyszínre" érkeztek. Itt beszédet mondott Schlachter Ferenc alpolgármester, és az utat valamint a játszóteret Néma Sándor helyi római-katolikus plébános szentelte meg. A gyerekek már ekkor birtokba vették a játszóteret, nem igazán érdekelte őket a rendezvény hivatalos része.

Az ünnepségsorozatra hivatalosak voltak a taktaszadai (Magyarország) és a kaplonyi iskoklások-óvodások is: a hátralévő időben különféle vetélkedőket és versenyeket szerveztek a három település legkisebbjei számára. A helyi önkormányzat fagylalttal ajándékozta meg a gyerekeket.


Felavatták a nemrégiben elkészült játszóteret
Felavatták a nemrégiben elkészült játszóteret


Kónya László szerint más településeken is lenne elég tennivaló
Kónya László szerint más településeken is lenne elég tennivaló


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: